FORUM » Uroda » Co na mocne przesuszenie włosów
Autor | << Powrót do widoku wątku |
---|---|
![]() ![]() Ilość postów: 50 Z nami od 2020-08-18 |
Mam problem obecnie ze sporym przesuszeniem skóry główy oraz włosów i zastanawiam się co moze tutaj pomóc. Doradzicie jakieś dobre kosmetyki albo metody? |
![]() ![]() Ilość postów: 4 Z nami od 2020-08-18 |
warto iść do dobrego fryzjera, ten ci doradzi :) |
![]() ![]() Ilość postów: 52 Z nami od 2020-08-19 |
No nie wiem. Mam wrażenie, ze wielu fryzjerów miałoby ochote na wciśnięcie drogich kosmetyków sprzedawanych w ich salonac. Ale które niekoniecznie sa tak skuteczne jeśli chodzi o wypadanie włosów oraz ich wzmocnienie jak chcielibyśmy tego oczekiwać. Dlatego tez moim zdaniem najsensowniej będzie tutaj zastanowic się nad poczytaniem sobie informacji w sieci. Poczytaj sobie fora urodowe, znajdziesz tam wiele informacji na temat pielęgnacji włosów. Ze swojej strony polecam na pewno kosmetyki Delpos: https://delpos.pl/ Ograniczają wypadanie włosów oraz sprawiają, ze te wyglądają o wiele lepiej. |
![]() ![]() Ilość postów: 3 Z nami od 2020-10-01 |
Warto wypróbować naturalne szampony i odżywki do włosów, które bogate są w dobroczynne substancje. Osobiście używam szamponu Jemioła Tatarak od Trawiaste i moje włosy po nim są naprawdę super odżywione, lśniące i ładnie wyglądające. W tym sklepie są też dostępne szampony do innych rodzajów włosów warto poczytać tutaj https://www.trawiaste.eu/kategoria-produktu/pielegnacja-wlosow/ Edytowano: 2020-10-01 00:11:13 |
![]() ![]() Ilość postów: 111 Z nami od 2020-11-23 |
A może pomyśl o tym, by wzmocnić włosy od środka? Jeśli nie wiesz, jak się za to zabrać, to najlepiej skonsultuj to z lekarzem. Są specjalne suplementy, które mogą w tym pomóc. O kolagenie przeczytasz na ktomalek.pl, co też może być dla Ciebie dobrym pomysłem. Zresztą, sama musisz zdecydować ;) |
![]() ![]() Ilość postów: 149 Z nami od 2020-12-08 |
Hello, polecam
skorzystać z terapii keratynowej na włosy, ja już wykonałam taki zabieg
kilkakrotnie, najlepiej u mnie sprawdziła się terapia kreatynowa przeprowadzana
z pomocą kosmetyków Amazon Keratin (3 rodzaje keratyny). Zabieg pozwala nie tylko odbudować, dokładnie nawilżyć
i wzmocnić włosy, ale również trwale je prostuje (najmocniejsza keratyna winogronowa), dodatkowo dla lepszego
efektu warto stosować kosmetyki tej samej marki do codziennej pielęgnacji. |
![]() ![]() Ilość postów: 159 Z nami od 2021-01-12 |
Zmień kosmetyki pielęgnacyjne na lepsze. Szczególnie znajdź dla siebie dobrą odżywkę, która nawilży i odżywi włosy, a także ułatwi ich rozczesywanie. Poczytaj sobie na przykład o takim produkcie: https://sklep.bellita.waw.pl/pl/p/Insight-Anti-Frizz-Hydrating-Conditioner-900ml/1065 . |
![]() ![]() Ilość postów: 149 Z nami od 2021-01-21 |
Włosy wysuszają się, gdy używacie złych kosmetyków, często je poddajecie stylizacjom i suszycie za pomocą suszarek z maksymalnym ustawieniem ciepła... Jeżeli jeszcze regularnie farbujecie włosy farbą mającą w składzie amoniak to już zupełna katastrofa ... Zdecydowanie lepiej jest przerzucić się na farbę naturalną np. marki
Color&Soin składająca się z naturalnych olejków, nie podrażnia ona skóry i polecana jest osobom z wrażliwą skórą głowy. Doskonale kryje, łatwo się rozprowadza i ładnie pachnie |